Hoe stel je een cutcontour in?

Alle bestanden die niet in een rechthoek worden gesneden worden in contour gesneden. Hierbij geeft het cutcontour aan waar én hoe exact wij jouw ontwerp gaan snijden of frezen.

Hoe maak ik een cutcontour?

Stap 1.

Maak eerst een lijn aan op je illustratiegebied in de door jou gewenste vorm. Zorg ervoor dat het een sluitende lijn is en geef deze een willekeurige kleur.

Stap 2.

Klik dan op het menu rechtsbovenin je Color venster. Als dit venster niet is weergegeven, activeer je deze in Window > Color. Kies voor Create New Swatch

Stap 3.

Er verschijnt een pop-up venster met de titel New Swatch (nieuw staal) in beeld. Deze geef je de naam Cutcontour, bij type kies je voor Spot Color. De kleur kies je zelf (hier wordt meestal 100% Magenta voor gebruikt). Klik dan op OK

En klaar is het cutcontour!

Nog een paar belangrijke tips:

Omdat het cutcontour is aangegeven met een steunkleur, wordt de snijlijn niet meegeprint.
Lever één bestand per onderdeel aan, combineer geen ontwerpen en plaats niet meerdere (dezelfde) ontwerpen in één bestand.
Bijvoorbeeld: je wilt graag 100 dezelfde cirkels. Wij ontvangen dan graag 1 bestand met 1 cirkel waarvan je 100 stuks bestelt en niet 1 bestand met 100 cirkels.
Voor het product “Stickers op vel” geldt een uitzondering. Wanneer je meerdere contouren op een vel hebt, zorg er dan voor dat de tussenruimte minimaal 2 mm is.
Plaats geen cutcontour buiten het tekengebied. Ook als er oorspronkelijk gebruik is gemaakt van meerdere tekengebieden. Verwijder de cutcontour(en) van deze gebieden.
Zet de uitlijning van je cutcontour altijd naar het midden. Bij uitlijning naar binnen of buiten ontstaat in de uploader een foutmelding op het cutcontour.
Wil je afloop aan je cutcontour meegegeven? Dit is mogelijk met Pad verschuiven (Offset path).