freesletters monteren

Monteren van de afstandhouders
Stap 1
Afstandhouders bestaan uit twee verschillende delen: het mannetje en het vrouwtje. Het mannetje wordt altijd op de letter bevestigd.


Stap 2
Ontvet het oppervlak van de letters met een Surface cleaner-II en een pluisvrije doek voordat je de letters bevestigt. In het voorbeeld is een freesletter van acrylaat met 200% witprint te zien met de geadviseerde C060 lijm.

Stap 3
Bevestig de afstandhouders op de Freesletters. Plaats enkele druppels lijm op de afstandhouders en druk deze vervolgens op de Freesletter. Druk deze aan zodat er geen zuurstof meer bij kan komen.

Stap 4
Het is van belang om de lijm uit te laten harden. Houd daarbij rekening met circa 1 uur droogtijd. De volledige eindsterkte is bereikt na 24 uur.

Monteren van Freesletters

Stap 1
Positioneer de letter in het kader op de montagetekening.

Stap 2
Druk de letter aan, door het puntje op het blauwe gedeelte van de afstandhouder ontstaat er een drukvorm in het papier. Gebruik een stift om deze plek te markeren.

Stap 3
De gemarkeerde plekken zijnde posities waar je de boorgaten aanbrengt. Gebruik daarbij de juiste boor, voor een stenen muur kan dit een 5 mm boor zijn mits er een 5 mm muurplug wordt gebruikt. Houd rekening met het juiste type plug voor de wand van jouw toepassing.

Stap 4
Wanneer de plug is bevestigd is het mogelijk om het witte gedeelte op de wand te monteren. Zie de foto hieronder. Plaats vervolgens de letter op de wand.

Plaats vervolgens de letters op de wand en je bent klaar!